גדילה מהירה - ילד בן 12.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/03/2019 | 19:02 | מאת: דורון

הילד כמעט בן 12.5 (נמוך לגילו כל החיים סביב אחוזון 7-8), החלה גדילה יחסית מואצת ואנו חוששים מסיום התבגרות מוקדמת וגובה סופי נמוך בשל כך [גובה הורים 177; 163]. רופא המשפחה הפנה תחילה לבדיקות דם ואלו התוצאות: TSH - תחום 0.35-5.5 (3.02) FT4 - תחום 10.3-19.7 (13.1) FT3 תחום 3.5-6.5 (6.03) LH - 6.2 IU/I FSH - 4.2 IU/I GROWTH HORMONE - 2.99 mlU/L מה המשמעות? תודה

לבדיקות האלה אין כל משמעות . בדיקת הורמון גדילה בודדת בבוקר אינה מלמדת דבר.. בתהליך גדילה מהירה חשש להתבגרות מהירה בודקים טסטוסטרון הבדיקה היחידה הדרושה במקרה זה ולא בצעתם אותה. הדבר החשוב ביותר הוא בדיקת דרגת ההתבגרות , צורת גרף הגדילה וגיל העצמות רק אנדוקרינולוג ילדים יכול לתת לכם תשובה מעשית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים