טיפול בהורמון גדילה לילדה בת 9

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/02/2019 | 18:42 | מאת: יובל

הבת שלי בת 9 בגובה 1.22.5 מ'. קצב גדילה 3.12 ס"מ לשנה גיל עצמות 8 שנים ו - 10 חודשים צפי לגובה 1.49 מ'. ביצעה בדיקת קוטיזול ויצאה תקינה. הבנו שניתן להתחיל טיפול בהורמון גדילה לילדות עם צפי גובה שנמוך מ - 1.50 מ' הרופא טוען שיש לבצע טסט להורמון גדילה. הילדה מתעקשת לא לבצע את הבדיקה (לאחר טראומה מעירוי שזז). שאלתי היא - אם מאשרים לתת הורמון גדילה לילדות עם צפי מתחת ל - 1.50 מ' מדוע יש צורך לבצע את הטסט? אולי ניתן להתחיל טיפול בלי הבדיקה

קצב של 3.12 ס"מ לשנה הוא לא תקין וחובה לבדוק אם יש חוסר בהורמון גדילה אם מוצאים חוסר בהורמון גדילה יש לבצע MRI מוח כדי לבדוק האם גידול במוח או פגיעה ביותרת המוח גרמה לחסר. אם חסר הורמון גדילה יש לוודא האם יש חוסר בהורמונים נוספים. לא לבצע בדיקת הורמון גדילה במקרה זה זו רפואה גרועה. ניתן למרוח משחת EMLA שעה לפני הכנסת המחט לוריד כדי לבצע בדיקת הורמון גדילה. העור מורדם ולא מרגישים את הדקירה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים