עצירת תהליך הגדילה לילדה בת 13.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/02/2019 | 15:18 | מאת: חן

בהמשך לשאלה קודמת: ילדה בת 13.5 גבוהה יחסית לגילה. במשפחה הבנות מקבלות מחזור סביב גיל 16, כך שיש סיכוי שעיקר תהליך הגדילה עוד לפניה. צילום כף יד מצביעה שההתפתחות מתאימה לגיל העצמות. האם טיפול אנדוקרינולוגי יכול לעצור את תהליך הגדילה? (אם אין סיכוי, מעדיפה לחסוך ממנה את עגמת הנפש..).

צילום כף יד לא מצביע על דרגת "ההתפתחות" כפי שאת קוראת לכך גיל העצמות נותן לנו לחשב את סיכויי הגובה הסופי אין לי שום נתון עניני עליה כדי לדעת מה סיכויי הגובה הסופי שלה. אם הגובה הסופי הוא בתחום הנורמה אין סיבה להתערב על כן לפני דבור על טיפול, יש לדעת את העובדות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים