מיצוי פוטנציאל גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/02/2019 | 19:24 | מאת: נטלי

שלום דר בני בן 15.5 נולד במשקל 2.2 בעקבות שיליי קטנה עם מעט כלי גם.במהלך השנים היה עקבי באחוזון 15.צילום כף יד היה לאורך השנים תואם גיל.כעת צילום כף יד מראה גיל עצמות תואם גיל 17.הילד 160 סמ.גם אתה וגם חברייך לא המלצתם אף פעם על הורמון גדילה מאחר וכל הבדיקות אינן הראו חוסר.האם אין סיכוי שיגבה יותר??אנחנו לחוצים מאד

1) אם הגדילה "לאורך השנים" היתה על אחוזון 15 אין לאף אנדוקרינולוג רשות חוקית להמליץ על הורמון גדילה החוק מרשה להמליץ על הורמון גדילה בילדים ללא חוסר, אם הגובה הוא לכל היותר באחוזון 3 2) אם את צילום כף היד קרא אנדוקרינולוג ילדים והתשובה גיל עצמות 17, נכונה. נותרה מעט מאד גדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים