ערכי הורמונים ילד בן 8 ו 3 חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/01/2019 | 22:50 | מאת: רחל

שלום, בודקים האם בני מתחיל בהתבגרות מוקדמת בגיל 8- התחיל שיעור בבית השחי Tsh 1.20 T4-free 14.5 DHEA SULPHATE 1.39 ANDROSTENEDIONE 1.06 - 17-HYDROXY-PROGESTERONE עדיין אין תשובות האם מסתמן שמתחילה התבגרות שיש לטפל בה? תודה

22/01/2019 | 23:47 | מאת: רחל

17-HYDROXY-PROGESTERONE 2.34

בלבול קבוע בציבור הוא לערב בין הופעת שעור ובין התבגרות. התבגרות בבנים הוא ההגדלת נפח האשכים. בתהליך ההתבגרות האשכים גדלים ומתחילים ליצר את ההורמון הגברי טסטוסטרון ברמות הולכות ועולות ותוך התהליך קצב הגדילה עולה וגיל העצמות מתקדם- אין קשר לשעור הופעת השעור היא כתוצאה של הפרשת הורמונים מבלוטה קטנה היושבת מעל הכליות-יותרת הכיליה. ההורמונים שלה גורמים להופעת שעור במיוחד סביב עבר המין. הסימן להתבגרות מוקדמת אינו דווקא בבדיקות הדם אלא ב: 1) גדילת האשכים מעל הגודל שלפני ההתבגרות 2) עליה באחוזון הגובה 3) קידום גיל העצמות הסימן להתעוררות מוקדמת של יותרת הכיליה הוא 1) הופעת שעור כהה כאיזור אברי המין 2) עליה באחוזון הגובה 3) קידום בגיל העצמות 4) האשכים אינם גדלים והם באותו הגודל מגיל שנה ועד תחילת ההתבגרות אין לי שום פרטים על הבדיקה הגופנית על קו הגדילה שלו, על גיל העצמות בדיקות TSH FT4 לא שיכות לעניין בדיקות להתבגרות של זכר: LH FSH TESTOSTERONE לא בוצעו בדיקות להפרשת הורמונים של יותרת הכיליה הגורמות לשעור: 17 הידרוקסי פרוגסטרון-הכי חשובה-אין תשובה. אנדרוסטנדיאון אינו גבוה. לפעמים יש צורך גם בבדיקת 11 דאוקסי קורטיקוסטרון- לא נבדק

למה לשאול פעמיים?

23/01/2019 | 11:52 | מאת: רחל

ניסיתי להכניס את הבדיקה הנוספת של פרוגסטרון 17- 17-HYDROXY-PROGESTERONE 2.34 צבחינת אחוזון הגובה, אין קפיצת גדילה אך לפי הרופא נראה שיש הגדלת אשכים. האם לפי הנתונים האלה יש מקום לזריקות עיקוב ? או יש לבצע בדיקות נוספות? הופננו לצילום כף יד שטרם בוצע. תודה

17 הידרוקסי פרוגסטרון תקין הנתונים שאת שולחת אינם הוכחה למתן טיפול. אם את רוצה חוות דעת נוספת, אנדוקרינולוג ילדים חייב לבדוק את הילד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים