מינון הורמון גדילה ילדה בת 11 וחצי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/01/2019 | 13:28 | מאת: שמעון

שלום אשרו לילדה הורמון גדילה מזה 4חודשים אנחנו באותו מינון 1.4 . כל כמה זמן מעלים מינון ? התור הבא לרופא רק בעוד חודשיים שזה אומר שחצי שנה אותו מינון... אשמח לדעת כל כמה חודשים בעיקרון מעלים מינונים?.

העיקרון הוא שמעלים מינון לפי משקל ולפי קצב גדילה. אני נוהג שהמטופל שולח לי במייל משקל וגובה פעם בחודשיים- חודשיים וחצי אני מתחשב גם ברמות IGF לכל רופא יש נוהג שלו. אלה אינם חוקי ברזל. עבורי 6 חודשים זה בדרך כלל פרק זמן ארוך מידי, אלא אם למטופל יש תנאים מיוחדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים