התלבטות במתן הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/12/2018 | 22:58 | מאת: Jr

אנו במעקב גדילה בשניידר כשנתיים. בתי בת 12.4 כרגע שתי סטיות תקן מתחת לאחוזון 3 בגובה. צפי גובה 150 ס״מ. גיל עצמות תואם לגיל 12. צמחה בשנתיים האחרונות 12 ס״מ. בבדיקה גופנית נראה כי התפתחות מינית כבר החלה, התפתחות שד רמה 3 ושאר המדדים 1. הרופא אומר שתוספת הורמון גדילה יכולה להוסיף לגובה הסופי עוד 2-3ס״מ , אך גם לא בטוח. האם לדעתך יש טעם במתן הורמון גדילה בשלב זה?

23/12/2018 | 23:00 | מאת: Jr

הגובה כעת 138.5ס״מ ואין חסר בהורמון גדילה

לא סביר לי שכאשר ילדה 2 סטיות תקן מתחת אחוזון 3 הצפי הוא 150 ס"מ צריכים לראות את כל גרף הגדילה ואת כל הבדיקות ואת הילדה. לא נראה לי להמר באינטרנט

פעם שניה אותה שאלה

28/12/2018 | 07:48 | מאת: Jr

להלן הטבלה המפורטת , בגרף היא עולה באופן עקבי באחוזון מעט מתחת ל 3. סטיית התקן סביב 2 מאחוזון 3. החישוב לצפי הגובה נעשה בהתחשב בגיל העצמות . האם לדעתך הצפי הוא נמוך מ 1.50?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים