התפתחות מינית לאחר השתלת מח עצם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/12/2018 | 23:57 | מאת: מירית

בתי בת 3 כיום לאחר השתלת מח עצם, קיבלה המון כימותרפיה כדוגמת בוסולפן ועוד ועוד .. שאלתי היא האם ניתן לדעת כבר בגיל כזה צעיר האם פוריותה נפגעה בעקבות הטיפולים ? ומה הבדיקות המומלצות שכדאי לה לבצע ? ולאיזה נושאים חוץ מפוריות בקשר לגדילה שלה ולהתפתחות ההורמונלית כדאי לשים לב? תודה רבה

1) בגיל זה לא ניתן לבדוק פוריות. 2) עליך לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים עם דוח מפורט של כל הטיפולים שעברה. 3) בקשר לגדילה , יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים עם כל נתוני הגדילה מהלידה ועד היום. עם צילום כף יד לגיל העצמות. עם סיכום מפורט של הטיפולים שעברה, כדי לקבל חוות דעת על הגדילה העתידית. לתת בהוראות מה לבדוק , כאשר המצב מורכב, לא מעשי ולא רציני.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים