השפעת רטלין על צמיחה לגובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/12/2018 | 11:37 | מאת: אמא

אשמח לשמוע מה אתה חושב לגבי השפעת רטלין על צמיחה לגובה. נתקלתי במחקרים שמעידים על ספיגת תאי עצם. מצד שני גם סטרס כתוצאה מאי לקיחת רטלין עלול לפגוע בצמיחה. מה דעתך?

לא מדובר בדעתי אלא מעדויות בספרות. ריטלין עלול לפגוע בגדילה אם הוא מדכא אכילה ואוכלים מתחת לנדרש כדיט לאפשר גדילה. במעקב מרפאתי ילדים רבים המקבלים ריטלין וגדלים היטב כיוון שתזונתם תואמת את הדרישות. הדרך לטיפול היא לא לקבל סתם רשטימת תזונה מומלצת ולא לקבל מזון פלא \ פורמולה לצמיחה, אלא דיאטנית מחשבת לפי חישוב מתוך יומן אכילה שרושמים במשך מינימום של 3 ימים. איזה אחוז מהנדרש של: אבות מזון, קלוריות, ויטמינים, יסודות קורט הילד מקבל- רק מה שחסר משלימים. העמסה בעודף של כל מרכיבי התזונה, גם כאלה שהוא מקבל מספיק, תגרום לחוסר שיתוף פעולה ואנטי.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים