פיענוח תוצאת הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/12/2018 | 01:16 | מאת: אסנת

שלום רב,בני בן 16 ועשרה חודשים. גובה 158. בשנה האחרונה גבה 4 סמ. נמצא במעקב אנדוקרינולוגי. תוצאות מעבדה תקינות עד כה. לפני שבוע עשינו מבחן קלונידין ואני חוששת שהתוצאות לא תקינות. האם תוכל להסביר לי מה הם מדדים תקינים. התשובות ברצף ובמרווחים של חצי שעה הן: תוצאה כללית קורטיזול 8>218 ובבדיקות Gh בהפרשים של חצי שעה- (בדיקה ראשונה)1.01>3.96>4.75>0.51>1.9. אודה לחוות דעתך.

תשובה תקינה של הורמון גדילה בתבחין גרוי היא ערך של הורמון גדילה מעל 7.5. אם השיא הכי גבוה הוא מתחת ל 7.5, הבדיקה אינה תקינה ויש לבצע בדיקת הורמון גדילה נוספת, אחרת ואם גם היא נמוכה, הוכח חוסר בהורמון גדילה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים