חשש להתבגרות מוקדמת שחלה מוגדלת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/11/2018 | 15:38 | מאת: דויד

נכדתי בת 10 הופנתה על ידי אונדיקרינולוג לבדיקת אולטרה סאונד שבה נצפתה שחלה מוגדלת. מה משמעות התופעה? תודה.

לא תמיד שתי השחלות בדיוק באותו הגודל. אם יש הבדל גדול מאד בגדלן, צריך לבדוק האם יש הפרשת הורמונים מוגברת ולעיתים יש צורך לבצע MRI של השחלה כדי לברר האם המבנה רגיל או שיש סיבה לא שגרתית להבדל בין שני הצדדים

27/11/2018 | 12:16 | מאת: דויד

כהמשך לשאלה. נמצא שיש הפרשהמוגברת של הורמונים ונקבע גם תור לMRI. השאלה מה יכולה להיות הגורם להפרשה מוגברת? תודה

צריך לחכות לתשובת ה MRI

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים