מה הדחיפות לבדיקה מעמיקה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/11/2018 | 00:17 | מאת: אמא דואגת

שלום רב בתי בת 8 שנים ו4 חודשים לפני כ-4 חודשים עשינו צילום כף היד אשר נמצא כי הינה מתאימה לגיל העצמות של 8.10 סטיית תקן 1.1 לסיכום היה בטווח הנורמה ביקשתי את הבדיקה כי לילדה יש ניצנים של שד יותר משיש לחברותיה ולפני כמה ימים שמתי לב כי יש שיער בערווה לא הרבה ושיער דליל לא נוקשה אם זה משנה את התמונה (אולי היה לפני ורק עכשיו ראיתי) האם נתונים אלו מצריכים דאגה? האם צריך לפנות במהרה לרופא המומחה בתחום? חוששת מכל שתקבל מוקדם מאמא דואגת ..

לאחר גיל 8 שנים זה גיל נורמלי לשני התהליכים הופעת שעור קשורה לבלוטת יותרת הכיליהולא למחזור בבנות, התבגרות מהירה מובילה למחזור לאחר שנה וחצי תור לאנדוקרינולוג ילדים אינו מוכרח להיות מהיום למחר

16/11/2018 | 10:49 | מאת: אמא מודאגת

תודה על תגובתך.. ועפ גיל העצמות נראה שההתפתחות תקינה או מוגברת לגילה? ויש חשש שאכן תקבל מוקדם. הדאגה שלי שיגיע המחזור מוקדם כי היא לא בשלה בכלל להתמודד עם זה מעבר להשלכות הרפואיות שיש לעניין..

תביאי חוות דעת שלפסיכולוגית שאכן היא לא בשלה לכך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים