גיל עצמות מתקדם מאד לילדה בת 7

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/10/2018 | 18:55 | מאת: ACTH LRH

ביתי בת 7 בצעו לה צילום כף יד לגיל עצמות והתוצאה היתה 10 ובקשו לבצע טסט LRH ACTH למה מבצעים טסט כזה? מה מחפשים

כאשר גיל העצמות מתקדם במידה גדולה כזו מחפשים הורמון הגורם לכך יתכן והתבגרות מוקדמת גורמת לכך לכן בודקים את ההורמונים המשפיעים על השחלה על ידי הזרקת LRH ורואים האם LH עולה מעל 5. בודקים גם רמת ההורמון הנשי אסטרוגן המופרש מהשחלה בעת ההתבגרות בהשפעת מתן ה LRH.את האסטרוגן בודקים לפני מתן ה LRH. מקור אחר שיכול להאיץ את התקדמות גיל העצמות הוא בלוטת יותרת הכיליה. אם יש פגם בבלוטה זו , פגם בתהליך יצור הקורטיזול מתן ACTH (סינאקטן) יגרום לעליית הורמונים מיותרת הכיליה שהם 17-הידרוקסי-פרוגסטרון, אנדרו8סטנדיאון הורמונים אלה מאיצים את התקדמות גיל העצמות. פי התוצאות בוחרים טיפול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים