השמנת יתר ופניה לאנדוקרינולוג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/10/2018 | 09:41 | מאת: שני

ביתי בת 9. היא עולה במשקל בצורה מוזמת כרגע היא שוקלת 51 קילו. דיאטנית שהיינו אצלה העלתה את האפשרות שנלך לברור אצל אנדוקרינולוג ואכן רופא הילדים הפנה אותנו לבדיקות דם ולאנדוקרינולוג. אבל הוא לא הביא לנו בדיקת צילום כף יד. האם אכן יש לפנות לאנדוקרינולוג? מה הבירור שהוא יעשה? האם הילדה צריכה להגיע פיזית לבדיקה?

האנדוקרינולוג יבדוק את הילדה ויבקש בדיקות ולפי בדיקת הילדה יחליט על בדיקות. חשוב לבקש מרופא הילדים שישלח אותה לביצוע איסוף שתן של 24 שעות ל FREE CORTISOL+ CREATININE חשוב מאד לפני בדיקת האנדוקרינולוג, לרשום במשך 3 ימים את כל מה שהיא אוכלת ושותה ולפנות עם הרשימה לדיאטנית שתחשב מה לקוי בתזונה. חלק מהטיפול הוא פעילות גופנית כל יום. אם היא לא תבצע פעילות גופנית סיכויי ההצלחה שלה קלושים בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים