בת 8 וקצת עם ריח זיעה חריף

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/09/2018 | 17:28 | מאת: גליה

שלום רב האם ריח זיעה אצל ילדה בת 8 ו 3 חודשים. הינו דבר חריג? גובהה: 1.28 ומשקלה: 24.5 ק"ג מה עושים כדי להתמודד עם הריח הלא ממש נעים לה ולסביבתה? לא מוקדם מדי לדאודורנט? האם צריך בדיקה אצל אנדוקרינולוג ?

ריח זיעה חריף יכול להיות: 1) בימים חמים כאשר לא שותים מספיק 2) פעילות בלוטת יותרת הכיליה הגורמת בחלק גם להופעת שעור מיני.-לגמרי נורמלי לאחר גיל 8. נתוני גובה ומשקל של מדידה אחת אינה מספיקה כדי להסיק מסקנות מלאות. יש צורךלדעת אם היא מתמידה על אחוזון קבוע או שקו הגדילה משתנה. על כן יש צורך במדידה נוספת מעברה או בנקודה נוספת בעבור 6 חודשים. אין בעיה להשתמש בדאודורנט. לפנות לאנדוקרינולוג?בלי לדעת איך מתנהג קו הגדילה, לא סביר לתת תשובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים