גיל עצמות מוקדם בילדה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/09/2018 | 20:23 | מאת: חן

שלום רב, ביתי בת 8.9 חודשים בגובה 1.42 משקל 36 . גיל עצמות כף יד ( האחרון שעשינו היה השבוע)מתאים לילדה בת 10.4 . רופא התפתחות אמר שהתבגרות המינית החלה בוודאות,רואים את זה גם חיצונית,וגם לאחר איבחון בדיקת דם שנעשתה לאחרונה. חשוב לי לציין שבפבואר השנה גם עשינו בדיקת דם וצילום כף יד ולא הראה שההתפתחות המינית החלה. (למרות שהיו סימנים חיצונים,גדילת חזה,שיעור באיבר מין וריח זיעה חריף). השאלה שלי האם כדאי לעצור את התפתחות שלה, לפחות בשנה? אני חוששת שתקבל מחזור בסביבות גיל 10 (מה שבטח יקרה). אני גרה בחו"ל וכל הבדיקות נעשו פה.הרופא פה לא המליץ לי לעצור את הגדילה . רציתי לדעת האם בנתונים כאלה בארץ גם נוהגים ככה?. דבר נוסף,החשש שלי שהיא תקבל מחזור בגיל מוקדם, זה בגלל שהיא ילדה מאד ילדותיות וחרדתית מאד, במיוחד שרואה דם. אני בטוחה שהיא לא תהייה מוכנה לזה בעוד שנה שנה וחצי . מה אתם ממליצים לי לעשות? האם כדאי לי לבוא לארץ על מנת לקבל חוות דעת נוספת? אשמח לתגובה. בתודה מראש, חן הפלאפון שלי הוא עם קידומת +358

גדילת חזה היא התבגרות מינית. לעיתים אם ההתבגרות המינית מהירה , כדאי לעכב את ההתבגרות. אישית לגבי הילדה שלך, אנדוקרינולוג ילדים צריך לראות את גרף הגדילה וגרף הגובה. את כל הבדיקות . ואת התקדמות התבגרותה ולפי כל הממצאים להחליט

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים