מתן דיקפפטיל לילד בן 11 ותשעה חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/09/2018 | 13:19 | מאת: אלה

שלום,עפי צילום כף היד העדכני גיל העצמות של בני צעיר בשלוש שנים מגילו הכרונולוגי.עומד על אחוזון 4 בגובה כבר כמה שנים. מכיוון שיש סימנים של תחילת גיל ההתבגרות אצלו הוצע לנו לתת לו זריקות דיקפפטיל אחת לארבעה שבועות לפחות למשך השנתיים הבאות על מנת לעצור את תקופת ההתבגרות שבה לדברי הרופא הפער בין גילו הכרונולגי לגיל העצמות מתחיל להסגר ועל מנת לאפשר לו להגיע לתוצאת הגובה האופטימלית המוערכת כרגע על 1.72 ס"מ. האם מתן זריקות אלה יכול אכן לעזור ולשפר את גובהו? האם התרופה בטוחה לשמוש? בתודה, אלה

קיים כבר מספר שנים רב ויכוח האם עיכוב התבגרות משפר גובה סופי או לא. אם קיים ויכוח זמן כה רב, גם אם זשה משפר, זה מעט מאד. אחרת, כולם היו רואים זאת ולא מתווכחים. טיפול בדקאפפטיל מוכר מ 1972ותופעות הלוואי שלואינן שכיחות.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים