התבגרות מהירה ומוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/09/2018 | 23:46 | מאת: יובל

מה ההבדל בין התבגרות מהירה להתבגרות מוקדמת? כשהייתי בן 13 כבר היה לי גיל עצמות 15-16 והפסקתי לגבוה לחלוטין בגיל 14. התבגרתי די מהר השאלה שלי האם זה פגע לי בגובהה הסופי? גובה שלי 1.73 והגובה של ההורים 1.80 ו1.62 ככה שיש קצת אכזבה. הזכרת בעבר שצריך לבדוק הורמנים בלוטת יותרת הכליה, איזה בעיה יכולה להאיץ ככה את גיל העצמות? אין לי בעיה בריאותית שהתגלתה מאז חשוב לציין.

1) מה ההבדל בין התבגרות מהירה להתבגרות מוקדמת? תשובה: התבגרות מוקדמת בבנים היא התבגרות המתחילה לפני גיל 9 שנים. התבגרות מהירה היא התבגרות הנמשכת לכל היותר שנתיים 2) כשהייתי בן 13 כבר היה לי גיל עצמות 15-16 והפסקתי לגבוה לחלוטין בגיל 14 תשובה: יתכן והיתה לך התבגרות מהירה או שהיה הורמון שהאיץ את התקדמות גיל העצמות. אין לי יכולת לנחש

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים