טיפול בגנוטרופין והשפעה על הייצור הטבעי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/08/2018 | 22:12 | מאת: רון

שלום, כאשר ילד מטופל בגנוטרופין, האם הגוף ממשיך לייצר הורמון גדילה בעצמו? אם יופסק הטיפול, לפני שנסגרו העצמות, הגדילה תמשיך לפי ההורמון שהגוף ייצר?

כשרוצים תשובה מלאה נותנים נתונים מלאים. 1) לכל הורמוני הגדילה בארץ: גנוטרופין, נורדיטרופין וזומקטון אותה פעילות 2) אם מדובר בילד\ה שאין חוסר בהורמון גדילה ואתם נותנים טיפול ל 2-4 שנים, עם הפסקת הטיפול קצב הגדילה יורד למשך 6-18 חודש והגובה הסופי יהיה כאילו לא נתתם הורמון גדילה אפילו יום אחד. זו תוצאה שראינו בשנות ה 90 ב 60 ילדים 3) אם הפסקת טיפול בהורמון גדילה השיא הטבעי הראשון מופרש תוך 12-36 שעות, תלוי במינון הורמון הגדילה. למרות שאין דיכוי מוחלט של הורמון הגדילה וחידוש השיא קצב הגדילה נמוך לזמן רב לאחר הפסקת הטיפול.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים