בתי בת ה10 קיבלה מחזור

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/08/2018 | 14:05 | מאת: קרן

שלום, בתי בת ה10.5 קיבלה מחזור (כבר 3 פעמים). הבגרות הנפשית שלה מתאימה לגילה והיא מתקשה להתמודד עם כל מה שכרוך בכך. בנוסף, גובהה הוא 1.40 מ'. האם יש דרך לטפל בעניין הגובה ו בעצירת המחזור לשנה-שנתיים?

מאוחר מידי. עצירת המחזור לא תוסיף מאומה לגובה הסופי

06/08/2018 | 22:55 | מאת: קרן

תודה. האם הורמוני גדילה יכולים לעזור במקרה כזה (בשביל הגובה)? עד איזה שלב אפשר לקחת הורמוני גדילהכדי שתהיה להם השפעה בשביל הגובה? * לאחות הגדולה שלה היתה התפתחות תקינה (גובהה 1.60)

לאחר קבלת מחזור, בנות נמוכות מוסיפות 4-6 סנטימטר לגובהן בסך הכל. בשלב זה למתן הורמון גדילה יש השפעה שולית שאינה שווה את הטורח . הסיכוי שתקבלי אישור לטיפול במצב זה הוא קלוש

16/08/2018 | 16:47 | מאת: קרן

רופא קופת החולים האנדוקרינולוג אמר (בעקבות צילום כף יד שמאל) שגילה הביולוגי הוא 11.5 שנים והיא ב89% מהגדילה שלה. אם היא היתה 1.45 מ' זה אומר שהיא תגיע 1.59 או שבגלל קבלת המחזור זה ייעצר קודם?

החישוב נותן את ממוצע הגובה הסופי. תחום השגיאה הוא +\-5 ס"מ. כאשר הסיכוי ל +5 און ל_5 הוא 3%. פזור התוצאות הוא בעקומת פעמון. אם אמרו לך שהיא הגיעה ל 89% מהגובה הסופי. לוקחים את הגובה ביום החישוב ומחלקים ל 0.89 ומקבלים את הגובה הממוצע

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים