בהמשך לשאלה הקודמת - נער בן 14.4

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/08/2018 | 07:42 | מאת: ליאת

שלום שוב ותודה על ההתייחסות. האם יש צורך לקבוע תור לרופא כדי להמשיך בירור? האם במקרה כזה (בן 14.4, גובה 1.60, גיל עצמות 14), יש צורך לשקול טיפול תרופתי? תודה

1) לפי שאלתך אני מבין שאת הצילום לא ראה אנדוקרינולוג ילדים. אינני מאמין לתשובת הרנטגן , אלא אם כן אנדוקרינולוג מנוסה ראה את הצילום 2)אם אין לו בעיה הרפואית ודגם גדילתו והתבגרותו תקינים, אין יכולת להתערב 3) לא דנים על טיפול לפני שהגיעו לאבחנה. אם יש פער גדול בין נתוני הנער לנתוני הגובה המשפחתי,כדאי שאנדוקרינולוג ילדים יבדוק אותו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים