משמעות גיל עצמות אצל נער בן 14.4

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/07/2018 | 19:42 | מאת: ליאת

שלום, בני בן 14.4. גובה 1.60. שוקל 45. הוא נראה צעיר ונמוך ביחס לבני גילו. בבדיקת עצמות נכתב כי גיל העצמות מתאים לגיל 14, וכי הוא כמעט בטווח הנורמה. אשמח לדעת מה המשמעות של התוצאה, והאם יש מקום לדאגה לגבי המשך ההתפתחות שלו. תודה

בגיל עצמות 14 בן מגיע בממוצע ל 92-93% מהגובה הסופי

31/07/2018 | 11:09 | מאת: ליאת

פרופסור צדיק שלום, אני מתנצלת, אך לא הבנתי את תשובתך. אם הגובה המשוער שלו היה אמור להיות 1.80 (ע"פ מדדי הגובה שלי ושל בעלי), הוא צפוי להיות 1.65? האם יש אפשרות לטפל בכך?

ההנחה שלך שהגובה שלו צריך להיות לפי הגובה שלך ושל בעלך היא שגויה. החישוב שאת מזכירה הוא הפונציאל המשפחתי. אבל זה לא אומר שהבן יגיע לגובה זה. חישוב הגובה הסופי נעשה לפי גיל העצמות. גיל העצמות מבטא את הפוטנציאל האמיתי של הנער. מבטא כמה גדילה נותרה בלוחיות הגדילה של הנער. בעזרת גיל העצמות מחשבים לאיזה גובה יגיע הנער. החישוב הוא סטטיסטי . 50% מהבנים מגיעים לגובה זהוהיתר נמצאים בטווח שגיאה של +\- 5 ס"מ . להגיע לטווח הקיצוני הגבוה והטווח הקיצוני הנמוך יש 3% סיכוי.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים