רמות טסטוסטרון בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/07/2018 | 01:08 | מאת: יקי

שלום. בק בדיקות דם שנערכו יצאו רמות הטסטוסטרון הבאות: 11 (8.4-28) 11.5 (8.4-28) 11.9 (8.4-28) בחור בן 21. אני רואה שהרמה בנורמה, אולם מאוד מאוד נמוך וקרוב לגבול התחתון. האם תקין? ממה יכול לנבוע? מה יש לעשות כעת? (הבדיקה נערכה בגלל אי צמיחת זקן או צמיחה דלילה ביותר)

בלי לדעת פרטים על 1) התבגרותך, 2)בלי לבדוק אותך, לא סביר למקד את התשובה.3) שעור בקברים ונשים נובע גם מבלוטת יותרת הכיליה. כך שאין לי מידע ב שלושה מישורים. אנדוקרינולוג צריך לבדוק את התבגרותך ולקבל מידע נוסף על מתי התחלת להתבגר. צריך ל בדוק גם הורמונים הקשורים ליותרת הכיליה. פנה לבדיקת אנדוקרינולוג

06/07/2018 | 12:00 | מאת: יקי

אוקיי, תודה על תשובתך. התחלתי להתבגר יחסית מזמן, למשל הקול שלי כבר התחלף בגיל 13 וסיימתי לגבוהה בגיל 14-15. שכחתי לציין כי בבדיקה נוספת נבדקה רמת טסטוסטרון חופשי. כתוב שערכי היחוס: מעל 0.225 התוצאה שהתקבלה ב free t calculated היא 0.289 היא המשמעות היא כי רמת הטסטוסטרון תקינות? תודה.

עדיין אין לי שום מידע שלם על בדיקות ולא בדקתי אותך. פנה לבדיקת אנדוקרינולוג מבוגרים ולפי הצורך הוא ישלים בדיקותך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים