אני לא מבין למה אני נמוך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/06/2018 | 10:36 | מאת: אנונימי בן 16

אני אהיה בן 17 בסוף אוגוסט. אני 1.72 מטר אבל אבא שלי 1.83 ואמא שלי 1.63. 1. אני אמור להיות יותר לא? על פי מחשבוני גובה באינטרנט אני אמור להגיע ל1.79 מטר. 2. לאיזה גובה לדעתך אני אגיע?

1) מחשבוני הגובה באינטרנטו אינם מנבאים גובה, אלא מחשבים פוטנציאל משפחתי 2) תחזית גובה אפשר לתת רק בעזרת צילום כף יד לגיל עצמות ואין לך נתון כזה

06/06/2018 | 13:20 | מאת: אנונימי בן 16

אני יודע שזה הפוטנציאל המשפחתי. אז אם הפוטנציאל הוא 179 ס"מ למה אני רק 172 ס"מ?

1) גובה סופי תלוי ב: א) נתוני הריון ולידה ב) תנאי חיים, תזונה ג) נתוני הורים (קובעים רק 75% מהגובה) ד) מהלך התבגרות ה) מצב בריאות בתהליך הגדילה בודקים את כל הידוע לא תמיד מוצאים סיבה. בשלב מאוחר כבר אין מה לבדוק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים