התבגרות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/05/2018 | 16:29 | מאת: אייל

יש לי בת בת 9 וחצי. בוצע לה MRI מח לבדיקת התבגרות מינית מוקדמת. בסיכום הממצאים שהתקבלו נכתב: ממצא בעל אות נמוך ב-T1 בקדמת האונה הקדמית של ההיפופיזה. האונה הקדמית נראית כולה מעט מוגדלת. הממצא מחשיד לאדנומה. אשמח לקבל התייחסות לשאלות: מה המשמעות של הנתונים? מה הסיכונים? ומה הטיפול הנדרש בהתייחס לממצאים הללו. כמו כן, האם יש לזה השפעות על בעיות קשב וריכוז שיש לילדה. והאם האדנומה יכולה להפוך לגידול ממאיר? תודה מראש,

MRI אינו מבוצע לבדיקת התבגרות מוקדמת , אלא כדי לבדוק האם קיימת במוח סיבה הגורמת להתבגרות מוקדמת. כגון שינויים בכלי דם או גידול. כתוב שהממצא מחשיד לגידול. כלומר המפענח לא החליט אם זה ממש גידול. לפני שיש החלטה על טיב הממצא, אין שום דרך לחשוב על השלכות או על סיכונים. בכל המקרים הלא ברורים האלה אני מפנה את הילדים עם ה CD של הצילום ליעוץ של נוירוכירורג ילדים. לנוירוכירורג ילדים יש הניסיון הגדול ביותר כדי להחליט על טיב הממצא ועל החלטות מעשיות לגביו. חשוב לפנות לייעוץ זה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים