איבר מין קטן לילד בן 6

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/05/2018 | 08:47 | מאת: רווית

שלום, ילד בן 6 עם איבר מין קטן (3 ס"מ בבדיקת רופא). נשלח לבדיקת רמת טסטוסטרון - בתוצאה רשום ערך קטן מ 1.5nmole/L. שאר פרמטרים של הגדילה תקינים. רמת TSH תקינה. מה המשמעות של תוצאת טסטוסטרון? לא ברור לי למה אין ערך מוחלט. איזה בדיקות חסרות לבירור המצב? תודה

1) אם לא אנדוקרינולוג ילדים בדק אותו, קשה לי לסמוך על "בדיקת הרופא" 2) בגיל זה אין תועלת מבדיקת טסטוסטרון. נער בגיל זה מיצר רמות טסטוסטרון מזעריות. לכן בגיל זה אין נורמות. פני לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים עם הילד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים