בת 12 ..גיל עצמות פחות מגיל כרונולוגי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/05/2018 | 11:40 | מאת: בדוי

הבת שלי בגיל 12.1 ..עשינו לה צילום כף יד ומתברר שגיל העצמות שלה 8.9.. ולפי בדיקת הדם יש חוסר בהורמון הגדילה .. היינו אצל רופאה ואמרה שבדיקת הדם והחוסר בהורמון לא משקף כלום כי היא צריכה לעשות טסט ואז יכולים לדעת..את הצילום רנטגן לא ראתה בכלל היא אמרה שאין מה לעשות כרגע וצריכים לחכות כי היא כבר התחילה בהתבגרות(כבר יש לה ניצני שד) הגובה שלה 133 והמשקל 32.. גובה אמא 158( קיבלתי מחזור בגיל 12) גובה אבא 185 מצרפת צילום כף יד אם זה יעזור ( לא יכלתי לצלם ברור יותר) בכרטיס טיפת חלב מופיע שהיא כל הזמן היתה עם גובה תקין ( מתחת לממוצע ) אחרי שביררתי עם אחות בית הספר אמרה לי שכשהבת שלי היתה 7 שנים הגובה שלה היה 114 והמשקל 21.. רציתי לדעת אם יש משהוא לעשות עכשיו ..ומה הגובה הסופי פחות ויותר תודה מראש

תשובות בגוף שאלתכם הבת שלי בגיל 12.1 ..עשינו לה צילום כף יד ומתברר שגיל העצמות שלה 8.9. תשובה: אין תשובה כזו 8.9. אנדוקרינולוג ילדים צריך לראות את הצילום. אף אנדוקרינולוג לא מחליט לפי תשובה מודפסת, אלא רואה את הצילום בעצמו . ולפי בדיקת הדם יש חוסר בהורמון הגדילה .. היינו אצל רופאה ואמרה שבדיקת הדם והחוסר בהורמון לא משקף כלום כי היא צריכה לעשות טסט ואז יכולים לדעת..את הצילום רנטגן לא ראתה בכלל תשובה: לא כתבתם מה המומחיות של הרופאה. אם בדיקת הדם היא בדיקה בודדת בבוקר, אין לה שום ערך ולא מסיקים מסקנה לגבי הורמון גדילה היא אמרה שאין מה לעשות כרגע וצריכים לחכות כי היא כבר התחילה בהתבגרות(כבר יש לה ניצני שד) הגובה שלה 133 והמשקל 32.. תשובה: גובה זה הוא מתחת לנורמה ויש לפנות איתה לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים בהקדם גובה אמא 158( קיבלתי מחזור בגיל 12) גובה אבא 185 מצרפת צילום כף יד אם זה יעזור ( לא יכלתי לצלם ברור יותר) תשובה: פני בהקדם לאנדוקרינולוג ילדים. אינני בודק צילומי כף יד של ילדה שלא בדקתי בכרטיס טיפת חלב מופיע שהיא כל הזמן היתה עם גובה תקין ( מתחת לממוצע ) אחרי שביררתי עם אחות בית הספר אמרה לי שכשהבת שלי היתה 7 שנים הגובה שלה היה 114 והמשקל 21.. רציתי לדעת אם יש משהוא לעשות עכשיו .. תשובה: לפנות בהקדם לאנדוקרינולוג ילדים ומה הגובה הסופי פחות ויותר תשובה: לא ניתן לחשב גובה. בלי לדעת אם לילדה יש חוסר הורמון או בעיה בריאותית בגללה ירדה מתחת לנורמה

27/05/2018 | 17:17 | מאת: בדוי

תודה רבה על התשובה.. הרופאה שהייתי אצלה היא פרופיסור ואינדוקריולוגית ילדים .. ובכל זאת היא לא ראתה את הצילום כי אין לה מחשב במרפאה !! אז אתה ממליץ לפנות לאנדוקריונולוג אחר!?

את הצילום חייב לראות אנדוקרינולוג והוא קובע באופן אמין את גיל העצמות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים