פרולקטין גבוה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/04/2018 | 00:14 | מאת: שוהם

עשיתי בדיקת דם של פרולקטין לפני שנתיים ולפני שנה ויצא לי 750 ו 770 הרופא אמר לי לקחת כדורים בשם דוסטינקס אבל כל פעם שכחתי ועכשיו עשיתי בדיקת דם ויצא לי 879 זה עליה גדולה לעומת השתי בדיקות דם השניות או שזה כמעט אותו הדבר ועליה לא גדולה?

24/04/2018 | 00:15 | מאת: שוהם

שכחתי לכתוב שאני בת 16

1) פרולקטין גבוה מדכא את יצור הורמוני המין יכול לחבל במראה הנשי 2) להשאיר אותו גבוה בלי לדעת סיבה, זה מסוכן פני לבדיקת אנדוקרינולוג נראה לי שאת מחפסת סיבה לא לעשות כלום- אינני משתתף במגמה כזו

24/04/2018 | 00:32 | מאת: שוהם

כדאי לי לקחת את הכדורי דוסטינקס ולעשות עוד הפעם בדיקת דם? ועוד שאלה הבנתי שפחד מבדיקת דם יכול להיות סיבה לפרולקטין זה יכול להיות שזה המצב אצלי? כי אני מפחדת מאוד מבדיקות דם כי קשה למצוא אצלי ורידים

דברי עם הרופא ששלח אותך לבדיקות ומטפל בך. כדי להוריד את הפחד, אפשר למרוח שעה לפני בדיקת הדם על המקום שלוקחים ממנו דם, משחת אמלה. העור "נרדם" ולא מרגישים את בדיקת הדם

24/04/2018 | 13:46 | מאת: שוהם

כל בדיקת דם דוקרים אותי מלא פעמים פעם שעברה 7 פעמים ברור שאני יפחד וגם משחה לא עוזרת כי אני לא יכולה למרוח בבכל הידיים אז בעצם אף פעם הפרולקטין שלא לא ייצא טוב אם אני ימשיך לפחד ואני לא שולטת בזה מה עושים? האם לדעתך זה נובע מפחד?

לא מורחים בכל הידיים 1) כדי לבדוק פרולקטין יש להיות ער לפחות שעתיטים לפי הבדיקה 2) הולכים לקופת חולים., מי שמבצע את בדיקת הדם בוחר את המקום שהוא\היא ימרח אמלה. מחכים שעה לאחר מריחת המשחה ולוקחים דם

27/04/2018 | 06:51 | מאת: שוהם

האם אתה חושב שזה יצא גבוה בגלל שאני מפחדת מבדיקות דם?

יש 3 אפשרויות 1) לא לקחו לך את הבדיקה לפחות שעתיים לאחר שהתעוררת משינה 2) יש לך בעיה הגורמת לעלית הפרולקטין 3) לחץ בגלל הפחד מבדיקה- את האפשרות השלישית אני פותר על ידי כך שאני מבקש להגיע למרפאה שעתיים לאחר שהגיעו משינה. בוחר את המקום ממנו יקחו את הדם, מורח עליו משחת אמלה, שעה לאחר מריחת המשחה מכניס מחט פרפרית לוריד (בכלל לא כואב) . שעה לאחר הכנסת המחט הפרפרית , כאשר נרגעו מלקיחת בדיקת הדם, אני לוקח את בדיקת הדם זו התשובה האחרונה אלייך. אם את רוצה ניחושים- אין ולא יהיו באתר זה

29/04/2018 | 14:58 | מאת: שוהם

תודה רבה רבה

02/05/2018 | 22:44 | מאת: שוהם

ערב טוב, עשו לי עוד בדיקת דם ויצא שם פרולקטין 727 שזה אדום ולא תקין ואז רשום פרולקטין 30.2 וזה גם בצבע אדום כאילו לא תקין. ואז רשום פרולקטין עם PEG ויצא 14.9 שזה ירוק תקין. מה זה הפרולקטין שיצא תקין? מה זה אומר PEG? ומה ההבדל בין הבדיקות האלה?

03/05/2018 | 15:03 | מאת: שוהם

גם המלח שלי יצא נמוך והוא יורד מבדיקות קודמות מה המשמעות?

פני לאנדוקרינולוג המטפל בך

04/05/2018 | 05:41 | מאת: שוהם

פניתי... כתבתי פה את מה שהוא אמר... הוא שלח אותי לעוד בדיקה אני יעשה אותה... אני רק רוצה להבין מה זה פרולקטין עם peg זה יצא תקין... ומה זה אומר נתרן ומלח נמוכים? בבקשה אני צריכה את העזרה שלך בהבנה

06/05/2018 | 00:19 | מאת: שוהם

תוכל להסביר לי בבקשה? כתבתי את מה שהרופא אמר אבל לא הבנתי

אינני יודע מה זה peg פני לאנדוקרינולוג שלך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים