בדיקת אנזים ACE גבוהה במיוחד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/04/2018 | 08:51 | מאת: אורית

שלום רב, בני בן 11.5 נמצא במעקב גדילה מגיל קטן עקב קומה נמוכה. בשנתיים האחרונות גם העלה במשקל. הורמון גדילה נמצא תקין בשני טסטים שבוצעו. לאחרונה ביצענו בדיקות דם שיגרתיות והתקבלה תוצאה חריגה של 94 ב Angiotensin converting Enzim. כאשר המקסימום התקין הוא 54.מה אומרת תוצאה גבוהה זו והאם היא פוגעת בצמיחה שלו? תודה אורית

לא ברור לי מדוע בדקו לו-תשאלי את הרופא ששלח את הבדיקה בודקים אותו בדרך כלל בקשר ללחץ דם גבוה, לא בקשר לגדילה

23/04/2018 | 20:40 | מאת: אורית

תודה. מוזר. זה הרופאת משפחה שלחה בבדיקות שגרתיות . וזה הופיע תחת אנדוקרינולוגיה. היא לא ידעה לתת תשובה לחריגה ולכן הפנתה לאנדוקרינולוג

זו לא בדיקה שגרתית. תשאלי את הרופאה למה היא שלחה האנדוקרינולוג יבדוק את הילד יאסוף נתונים ויחליט

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים