פספוס זריקה עקב נסיעה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/04/2018 | 12:53 | מאת: ענת

שלום, אנו נעדר מהבית ל 4 ימים. בני בן ה 14 לא יקבל זריקה של "גנוטרופין" במשך 4 לילות. האם ניתן לתת לו זריקה ביום בו אנו נוסעים בבוקר ואז בעצם לא יקבל רק 3 ימים? הוא בד"כ מקבל זריקה בין 21:00 ל 22:00 בערב. אם נזריק לו בבוקר יהיה פער של כ-9 שעות. האם זה בסדר? תודה

ההתנהלות הנכונה היא להתייעץ עם הרופא המטפל בכם כאשר הטיפול הטיפול הוא על אחריותו האישית. כאשר מתיעצים על מטופל ולא נותנים מידע שלם עליו כגון: גיל, למה הוא מקבל הורמון גדילה האם יש לו בעיות נוספות- זה נראה לי כחוסר אחריות. אין לי שום מידע על המטופל שאני נשאל עליו. יש סיכון לתת ולקבל עצות על מטופל שאין יודעים עליו דבר ואין יודעים דבר על האבחנה שלו. למשל: ילד שיש לו חסר בולט בהורמון גדילה ובלי טיפול בהורמון גדילה יש סכנה לירידת סוכר הדם שיכולה לגרום לאבוד הכרה- זה מסוכן ועוד. למטופלים שלי כשאין חוסר בהורמון גדילה או שחוסר ההורמון קל, אני מרשה לתת בבוקר לפני היציאה ובערב ביום החזרה. האחריות על המופל שלכם היא בידי הרופא שלכם ואינני יעולן לקחת אחריות במקומו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים