הנגדנים לבלוטת התריס אצל ילדה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/04/2018 | 11:39 | מאת: יורם

שלום, לבת שלי 12 בעיה של תת-פעילות בלוטת התריס על רקע "autoiummune ". תוצאות ההורמונים של בלוטת התריס תקינים (Euthyrox). הבדיקות דם מראים שהגוף מייצר נוגדנים שמפריעים בתפקוד של בלוטת התריס (THYROG.ABS 10.33 IU/ML, ANTI TPO ABS >1000). רמות של ההורמונים של התבגרות מתאימות לגיל שלה. רמת vitamin B12 תקינה. האם יש תרופה/טיפול/שיטה לנרמל את רמת ה ANTI TPO ABS ו- THYROG.ABS ? האם זו היא תופעה שכיח או נדירה אצל ילדים ? תודה רבה

1) אם הנערה מקבלת טיפול בהורמון של בלוטת התריס והיא מאוזנת אין בעיה והנוגדנים אינם מפריעים לשמירת רמה נורמלית של הורמון בלוטת התריס בדם 2) אין שום טיפול/שיטה לנרמל את רמת ה ANTI TPO ABS ו- THYROG.ABS 3) מחלה זו היא משפחתית מופיעה בנשים בעיקר. כל מרפאה אנדוקרינית ילדים מכירה ילדים כאלה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים