מתן הורמון גדילה - מעל אחוזון 3

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/04/2018 | 02:18 | מאת: יהודית

שלום רב. הורים בגובה 178, 164 (קרי, שני ההורים מעל אחוזון 50% בגובה סופי). הבן גובה בקצב קבוע על איזור אחוזון 8-10. האם אפשרי לקבל עבורו טיפול בהורמון גדילה (נמצא ללא חוסר) במצב זה? שהרי יש פער משמעותי מאחוזון הגובה אליו הגיעו הוריו.

אם נבדק הורמון גדילה ואין חוסר, לא מקבלים רשות לתת לילד כזה הורמון גדילה ואין נסיבות מקילות אין שום פרטים סבירים על ילד זה. לא בן כמה הוא, לא אם יש לו התבגרות, לא מה גיל העצמות שלו. כך לא סביר לשאול ולקבל תשובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים