התבגרות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/03/2018 | 14:48 | מאת: natali

יש לי ילדה בת 6.5 והחל מגיל 4.5 הראתה סימנים להתבגרות מינית מוקדמת ללא ייעוץ רפואי, כרגע עיקר העניין הוא גדילת שיער ערווה ובחודש האחרון מתחיל לגדול שיער בבית שחי בליווי של ריח זיעה חריף אין עדיין צמיחת חזה,אקנה,ווסת אך העניין מעט מלחיץ האם עלינו לפנות לקבלת טיפול הורמונלי? עד כה ניסיתי להימנע מכך

תשובות בגוף ההודעה ששלחת 1) יש לי ילדה בת 6.5 והחל מגיל 4.5 הראתה סימנים להתבגרות מינית מוקדמת ללא ייעוץ רפואי תשובה: התבגרות מינית מוקדמת היא הופעת שדיים לפני גיל 8 שנים. במקרים בהם גדילת שדיים מתחילה בגיל 6.5 שנים אנחנו בודקים האם גידול מפריש הורמונים החל את התהליך או שינויים מבניים במוח. השאלה הראשונה שצריכה לעלות היא מה החל את התהליך? מה האבחנה? על טיפול מחליטים כאשר יודעים מה המחלה ומה גורם לתופעה. 2) כרגע עיקר העניין הוא גדילת שיער ערווה ובחודש האחרון מתחיל לגדול שיער בבית שחי בליווי של ריח זיעה חריף תשובה: אם אין גדילת שדיים והתופעה היא שעור, זו לא התבגרות. גדילת שעור מיני בגיל כזה, במקום הראשון מחשידה לבעיה ביותרת הכיליה. כאשר יש פגם ביותרת הכיליה הגוף אינו מייצר מפיק הורמון קורטיזול. הורמון החשוב להשרדות ממחלות קשות. חובה עליהם לקבל כתרופה את ההורמון החסר. בעת מחלה קשה, אם קיים פגם כזה ולא מקבלים את הורמון הקורטיזול, קיימת סכנת מוות. יש לפנות בדחיפות לאנדוקרינולוג ילדים לברור. את מבלבלת בין תהליך התבגרות לתהליך הופעת השעור. יש חשש רציני שחוסר ברור וחוסר אבחנה מסכנים את חיי הילדה שלך. פני בדחיפות לאנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים