משקל ומתן הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/02/2018 | 14:10 | מאת: מיכל

שלום רב הבת שלי היא מתבגרת ומקבלת הורמון גדילה מסוג גנוטרופין האם יש קשר בין עליה גדולה במשקל לבין מתן הורמון גדילה ותיאבון מוגבר? אודה לך על תשובתך.

הורמון גדילה אינו גורם לעליה בתיאבון. גדילה מהירה ו\או ההתבגרות יכולים לגרום לכך. זהירות! עליה ניכרת במשקל מקדמת את ההתבגרות ופוגעת בסיכויי הגובה הסופי הפתרון: הליכה ברגל כל יום שעה ותזונה שתמנע עליה במשקל בשלב ראשון.

12/03/2018 | 11:02 | מאת: אמא

היי האם היא החלה את הטיפול כמתבגרת ?והאם הוא עוזר ?תודה מראש על התשובה

שאלה לא רצינית והתשובה עליה לא תועיל לך תלוי בנתוני הילדה. כגון מה גיל העצמות שלה ביחס לגיל בשנים. כמה זמן היא בהתבגרות. מה דרגת ההתבגרות שלה מה רמות האסטרוגן. מה קצב הגדילה שלה בשנה האחרונה ועוד גורמים אחרים. רק אנדוקרינולוג הבודק את הילדה שלך יכול לתת לך תשובה אמינה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים