ילד נמוך להורים נמוכים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/01/2018 | 09:35 | מאת: ארי

שלום, הבן שלי בן 7. נולד במשקל וגובה מאוד נמוכים לאחר הריון תקין. גם כיום מתחת לאחוזון 1, אך גם הוריו נמצאים באחוזון 1. אם כי ייתכן שהוא קצת יותר נמוך באופן יחסי. לא נמצא אצלו חוסר בהורמון גדילה. אבקש לדעת: 1. האם מתן הורמון גדילה לילד כזה ישפר את גובהו הסופי. 2. האם יש סיכונים במתן הורמון גדילה לילד כזה. 3. האם ניתן לקבל הורמון גדילה על ידי קופ"ח לילד המתואר לעיל. תודה

להתייחס לגובה בלבד היא שגיאה עקרונית קשה. כאשר המשקל נמוך גם בלידה, קיימות בעיות נוספות . יש להתיחס גם לגרף המשקל וגם ליחס בין גרף המשקל לגרף הגובה. 1) מתן הורמון גדילה ללא חוסר משפר את הגובה הסופי בממוצע ב 5-5.5 ס"מ. בשנתיים הראשונות לטיפוליכול להכניס את הנער באחוזון בתחום הנורמה 2) תופעות לוואי מצ"ב מסמך. אני מטפל בילדים כאלה משנת 1986 ולא ראיתי בעיות רציניות 3) אם יש לך ביטוח גבוה בקופת החולים שלך, בדרך כלל העלות כאילו חסר לו הורמון גדילה והוא זכאי לכך מסל הבריאות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים