גיל עצמות ופוטנציאל צמיחה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/01/2018 | 15:11 | מאת: תמי

בני בן 13.5, צמח בשנה האחרונה באופן מהיר מאד (כ - 30 ס"מ). מאחר שהתגוררנו בחו"ל, רק עכשיו החלנו בירור בהמלצת רופאת המשפחה. גובהו כרגע 161.5, גיל עצמות עפ"י אטלס גרויליך ופייל: 15 שנים סטיית תקן לגיל 11.1 חודשים נמצא בטווח 1.7 סטיות התקן מהממוצע. ממהפורום ראיתי שסטייה של 2 נחשבת כזו המצריכה התערבות. האם יש טעם להתערב? האם יש עדיין פוטנציאל צמיחה? גובה האב הוא 173 גובה אם 154. תודה!

בדרך כלל, בגיל עצמות 15 מגיעים ל כ 94% מהגובה הסופי. קצב של 30 סמ בשנה מצדיק בדיקת אנדוקרינולוג כיוון שהוא גבוה בהרבה מהצפוי

03/01/2018 | 17:05 | מאת: תמי

תודה על התשובה הזריזה! בהחלט נמשיך לבירור מקיף. המלצות? תמי

רק לאחר בדיקה גופנית על ידי אנדוקרינולוג ילדים ניתן להמליץ

04/01/2018 | 14:08 | מאת: תמי

מעוניינת לבוא להתייעצות והמשך טיפול אצלך במרפאה. איך ניתן ליצור קשר? תודה!

039641511. אם אין מענה משאירים מספר טלפון וחוזרים אליך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים