מה יהיה גובה הבן כשיהיה מבוגר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/01/2018 | 10:07 | מאת: אמ

הבן שלי גדל באופן קבוע על אחוזון 10 האם הגובה המבוגר שלו ישאר על אחוזון 10?

הגרף המתאר אחוזונים אינו עקומת גדילה אלא מתאר את גובה הבנים או הבנות בגיל מסויים. בעת ההתבגרות , כאשר יש האצת גדילה, האחוזון יכול להשתנות לאחוזון גבוה יותר, או אם אין התבגרות לרדת מהאחוזון ולעלות שוב כאשר יש התבגרות. גרף הגדילה, המתאר מה קצב הגדילה (סנטימטרים לשנה) נראה אחרת מצורפת עקומת גדילה. בעקומת הגדילה רואים שקצב הגדילה יורד מאד מהלידה עד גיל שנתיים ומגיל שנתיים עד 4 שנים הירידה פחות תלולה. לאחר מכן קצב הגדילה יורד באופן קבוע עד אשר מתחילה ההתבגרות. כך שלא ניתן לנבא את הגובה הסופי בעזרת גרפים. השיטה היחידה היא בעזרת צילום כף יד לגיל העצמות. בסוף האטלס של גיל העצמות נמצאת טבלה המראה לפי גיל העצמות, לאיזה אחוז מהגובה הסופי הגיעו ביום הצילום, ולפי אחוז זה מחשבים את הגובה הסופי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים