פענוח MRI מח מעקב

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/01/2018 | 19:12 | מאת: שושי

שלום, עשיתי MRI מעקב לממצא בהיפופיזה (שלא נראה כמו מיקרואדנומה) והתוצאות הגיעו: "בין הנוירו והאדנו-היפופיזה מוקד יחסית היפואינטנסי בסריקה שלאחר הזרקת חומר ניגוד נראה ללא שינוי מאז הבדיקה הקודמת. במנח הסגיטלי נמדד כ- 3 מ"מ. אין סטייה של הגבעול, לחץ על הכיאזמה או הסינוס הקברנוזי. " ב MRI לפני שנה היה כתוב: "מודגם אוכף בגודל תקין. גבעול הבלוטה אמצעי. הבלוטה בגודל תקין. לאחר הזרקת גדוליניום נראית קשרית היפואינטנסית בגודל 5 מ"מ בלוטת ההיפופיזה. יתכן מיקרואדנומה. היפותלמוס, כיאזמה, ציסטרנה סופרה-סלרית וסינוסים קברנוזים תקינים." מהמעט שאני מבינה הממצא הצטמצם. ונראה שהבדיקה תקינה. האם לדעתך עליי לעשות בדיקות דם של הורמונים אם ה- MRI תקין? יש צורך לחזור לרופא אם התוצאה תקינה? אני עדיין לא מאובחנת ולא מטופלת. עדיין לא עשיתי את כל הבדיקות ששלחו אותי- האם יש צורך להמשיך ברור אם אם MRI תקין? והממצא הולך וקטן. לא הייתי אצל אנדוקרינולוג מפברואר. אין לי תלונות חדשות, ועם הבעיות הקיימות למדתי להסתדר. אודה להכוונה מה אני אמורה לעשות ואיך ממשיכים במקרה ש MRI תקין. תודה!!

1) זו התנהלות מוזרה מאד שלך. יש מישהו שעוקב אחריך שלח אותך לבדיקות והאחריות היא שלו. אם הוא שלח אותך לבדיקות עלייך לחזור אליו עם התשובות. 2) כאשר יש ממצא ב MRI אני תמיד (!) שולח ליעוץ של נוירוכירורג יש להם ניסיון יותר מכל מומחה אחר בנושא ואני דורש שיחזרו אלי עם תשובה כתובה של הנוירוכירורג.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים