בן 17 אינו גבה מספיק האם יש מה לעשות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/12/2017 | 16:59 | מאת: ציפי

בן שלנו בם 17.5 לא גבה מספיק כרגע 165 אבא בגובה 179 אמא 167שנינו גם בעלי וגם אני גבהנו יחסית מאוחר. כל בדיקות דם תקינות רופאת ילדים קבעה שמאחר והוא כבר צריך להתגלח ( רק מידי פעם ) כנראה כמעט לא יגבה ואין מה לעשות אבל לא ניתן לדעת. האם יש סיכוי עוד לגבוה בשלב זה ? האם יש משהו שיכול להועיל אולי לקחת ויטמינים ? תודה על תשובה

בלי מידע רציני- לא ניתן לדעת. המשפט "כל בדיקות הדם תקינות" ממש לא לעניין- מדוייק יותר לאמר כל מה שבדקו תקין- אבל אינני יודע מה בדקו. אולי חלק מהבדיקות שאנדוקרינולוג מומחה היה בודק לא בוצעו? רופאת הילדים קבעה....כנראה כמעט לא יגבה ואין מה לעשות, אבל לא ניתן לדעת. אם עושים צילום כף יד לגיל עצמות ואנדוקרינולוג ילדים היה בודק את הצילום, היה יכול לחשב את תחזית הגובה הסופי והייתם יודעים יש הבדל התחזית אם הוא בתחילת ההתבגרות או בשלב מתקדם לסיכום, אם הייתם פונים לאנדוקרינולוג ילדים עם צילום כף יד לגיל עצמות והוא היה בודק את הנער, היה לכם מידע יותר מדוייק ויותר מהימן

25/12/2017 | 21:19 | מאת: ציפי

אציין שעשה לאחרונה ספירת דם פריטין שתן כללי והכל תקין הרופאה לא חושבת שצריך להמשיך ברור. אודה על עצה שלך איזה בדיקות כדאי לעשות

אלה לא בדיקות הדרושות כדי לתת לך תשובה מה שחסר: בבדיקה גופנית מה דרגת ההתבגרות שלו, מה נפח האשכים מה גיל עצמות שלו לפי צילום כף יד

26/12/2017 | 09:49 | מאת: ציפי

תודה רבה

26/12/2017 | 09:57 | מאת: ציפי

בכל מקרה האם בגיל כזה לא מאוחר מידי ?האם עוד אפשרי לעשות משהו? לפעמים העיסוק בנושא שבמילא אין מה לעשות איתו מחמיר את בעית הדימוי העצמי. תודה על תשובה

שאלתי:מה שחסר: בבדיקה גופנית מה דרגת ההתבגרות שלו, מה נפח האשכים מה גיל עצמות שלו לפי צילום כף יד לא ענית על שאלתי. לכן אינני יכול לתת לך תשובה על בעיה בדימוי עצמי פונים לפסיכולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים