ילדה המטופלת בהורמון גדילה ודקפפטיל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/12/2017 | 11:05 | מאת: ליאת

שלום, ביתי בת 11, מטופלת שנתיים בהורמון גדילה ושנה וחצי בדקפפטיל. ההתפתחות המינית מדוכאת אך בצילום כף יד גיל העצמות הוא 11.5. האם יש במקרה זה אפקטיביות לטיפול בדקפפטיל? מה האפקט של מתן דקפפטיל אם גיל העצמות מתקדם? תודה

1) בשביל לטעון גיל עצמות מתקדם צריך לתת מידע מה היה גיל העצמות לפני תחילת טיול ומה היה הגיל בשנים באותו זמן. אחרת אי אפשר לדבר על התקדמות. 2) עיכוב ההתבגרות על ידי דקאפפטיל מעכב את קידום הורמוני המין, אך אינו יעיל תמיד לעיכוב גיל עצמות 3) מקובל ששילוב מתן דקאפפטיל יחד עם הורמון גדילה יש לו פוטנציאל לשיפור הגובה הסופי 4) עיכו התקדמות גיל העצמות, אם יש סיבה לעכבו נעשה על ידי תרופות אחרות.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים