התבגרות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/11/2017 | 11:14 | מאת: עידית

שלום רב בתי בת השמונה ועשרה חודשים הופנתה לצילום כף ידף -"קידום גיל עצמות : BA ב-10/2017 מתאים לגיל 11 ש' (לפחות) קיימת האצה בקצב הגדילה - באחוזון 95 גובה 141 ס"מ (היא נולדה ארוכה והייתה תמיד באחוזון זה) .קיימים ניצני שד (טאנר B2PH2) בבדיקות ב11/2017:FSH=3.3,LH לא מדיד, E2=50 מכיוון שאני חוששת שבתי עלולה להיות במצוקה נפשית וחברתית היא נשלחה למבחן דינמי ACTH-LHRH שיבוצע ב 6.12.17 . האם אני הולכת בדרך הנכונה? אודה לך על תגובתך בברכה, עידית

הופעת התפתחות שד לאחר גיל 8 היא נורמלית. גיל עצמות 11 במצב זה הוא לא תקין ומחפשים סיבה לכך ה ACTH טסט חשוב מאד לבדוק האם קידום גיל העצמות הוא בגלל שינוי בפעולת יותרת הכיליה שיכול לקדם את גיל העצמות

26/11/2017 | 18:54 | מאת: עידית

לד"ר צדיק שלום רב אני מאד מודה לך על תשובתך המהירה ערב טוב עידית

בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים