גובה לעומת גובה הורים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/11/2017 | 18:28 | מאת: יוחאי

שלום פרופ' צדיק ושבוע טוב; יש לי שאלה כללית מהחיים (לגבי שני מכרים שלי), ללא נתונים רפואיים. האחד: גובה אם - 163, גובה אב - 187, גובהו - 179 השני: גובה אם - 158, גובה אב - 172, גובהו - 178. יש לי 2 שאלות אם כן: 1. כיצד שני אנשים עם נתונים גנטיים (מבחינת גובה) כה שונים לבסוף מגיעים לגובה כמעט זהה? 2. איזה הסבר יש לכך שהאדם השני יצא גבוה מאוד לעומת נתוני הגובה של הוריו? תודה.

ההתאמה בין גובה ההורים לגובה הילדים היא 75% משפעים על הגובה של הילד\ה משקל לידה, משך ההריון, תזונה, תחלואה וגורמים שונים במהלך החיים. כך שיש גורמיםם רבים שישפיעו על שוני בין אנשים בגובה הסופי ללא קשר מוחלט לגובה ההורים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים