בן 14 - טיפול בעיכוב גיל עצמות מתקדם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/11/2017 | 10:46 | מאת: אסנת

שלום לך, בננו בן 14. מטופל זה 7 שנים בגנוטרופין. מקבל כעת 2.2 מ"ג ביום. לאחר בדיקה אצל האנדוקרינולוג שמטפל בו ובדיקת צילום גיל עצמות הרופא המליץ להתחיל בטיפול בתרופה בשם "אנסטרוזול" לעיכוב גיל העצמות כדי שהילד יגיע לגובה סביר. נשמח לדעת האם יש כבר ניסיון בטיפול בתרופה זו ונצפתה הצלחה אצל ילדים והאם יש לה תופעות לוואי. תודה

עדיין נחשבת כתרופה ניסיונית. אנו משתמשים בה לפעמים ב 7 השנים האחרונות מצורף מידע על התרופה

20/11/2017 | 11:30 | מאת: אסנת

האם יש הצלחה בינתיים בקרב המטופלים? תודה

בחלק כן לאחר 2-3 שנות טיפול

26/11/2017 | 11:35 | מאת: אסנת

שלום, האנדוקרינולוג אמר כי לעיתים יכולה להיות נשירת שיער כתוצאה משימוש באנסטרוזול. האם נתקלת במקרים כאלה? האם זו נשירה מסיבית ? תודה

המסמך שנלווה לתרופה ובו לפי חוק חייבות להרשם כל תופעות הלוואי רשום שתופעת הלוואי בקשר לשער היא שהשער נעשה דק. לא רשום נשירת שער. כל מטופל מגיב בעוצמה אחרת של תופעות הלוואי ולא ניתן לנחש. אני לא ראיתי תופעה כזו . אבל אולי הרופא שהמליץ לך על התרופה ראה

27/11/2017 | 11:57 | מאת: אסנת

אכן הרופא אמר שיש מקרים בהם השיער נעשה דק ומקרים בהם נעשה דליל כתוצאה מנשירה מועטת .

בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים