יתר פעילות בלוטת התריס בתינוקת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/11/2017 | 20:43 | מאת: נועה

בתי בת שנה ושלושה. ביקשנו בדיקות דם בעקבות סימני עייפות. בבדיקה שלשום יצא TSH 0.4 T4 11 T3 תקין חזרנו כל הבדיקה היום וקבלנו TSH 0.86 T4 10.9 על מה יכולים להעיד הנתונים האלו? כביכול נתונים סותרים.

1) "עייפות" היא הגדרה של הורים ואנשים לא מקצועיים. אינני יודע מה זה בתינוקת. לרופאים יש סימנים אחרים ואין לי מושג מה מצאו בבדיקה גופנית שלה. חשוב מאד מה מוצאים כשבודקים את התינוקת 2) יש בדיקות רבות אחרות שיש לבצע 3) מה גבולות הנורמה של המעבדה שלכם לבדיקות אלה. פעילות יתר של בלוטת התריס בתינוקת מתבטאת בדרך כלל באי שקט, פעלתנות, דופק מהיר מאד, ירידה במשקל

09/11/2017 | 20:22 | מאת: נועה

תודה על ההתיחסות. אצל רופא הילדים לא היו ממצאים נוספים. טווח הבדיקות אצלנו הוא מינימום TSH 0.6 מינימום ,T4 11.4 לא נראה שיש לה את התסמינים שכתבת. האם יכול להיות תת פעילות עם TSH נמוך? תודה

תיתכן תת פעילות של בלוטת התריס בגלל חוסר יצור של TSH על ידי בלוטת יותרת המוח. מאד נדיר ומאוד נדיר כבעיה בודדת. יש לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים כדי לא להגיע לאבחנות הזויות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים