התפתחות מוקדמת בבת 8.7 חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/11/2017 | 22:16 | מאת: אמא

שלום רב בתי בת 8.7 במעקב אנדוקרינולוג מזה שנה פלוס בשל קצב גדילה של כ 9 סמ בשנה כעת עם הנצת שד. גובה 1.42 גיל עצמות 9 שנים לפי פענוח אנדוקרינולוג גיל כרונולוגי כאמור 8.7 חודשים. המלצת האנדוקרינולוג כרגע לא להתערב ולחשוב על התערבות בשלב מאוחר יותר . הזמין למעקב בעוד ארבע חודשים אשמח לחוות דעתך? שמעתי שיש דקהפפטיל ל 3 חודשים , האם נפוץ בטיפול בבנות ? האם יעיל כמו הזריקה החודשית ? תודה אמא

הופעת ניצן שד לאחר גיל 8 היא תופעה נורמלית. גיל העצמות מתאים לגילה- גם זה תקין. בנתונים עד כאן אין דבר יוצא דופן. נתון חשוב מאד שאין לי הוא גרף המשקל וגרף הגובה אין לה התבגרות מוקדמת. על כן לא ברור לי כעת למה חושבים על התערבות משתמשים גם בדקאפפטיל פעם ב 3 חודשים ללא בעיה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים