תוצאת כף יד לגיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/11/2017 | 19:12 | מאת: יעל

שלום רב, בני בן 13.8 ומשקלו 39.5. בצילום כף יד נכתב: גיל עצמות מתאים לגיל 11.1 נמצא בטווח 2.3 ס"ט מהממוצע. בבדיקת דם, הממצאים: מחסור בחומצה פולית. השאר בסדר. והערה:המוליזה קלה בדגימה. ליד תוצאות AST ו- K+POTASSIUM אודה באם תפרש לי את המוצג לעיל והאם יש צורך לקבוע עם אנדוקרינולוג. תודה רבה

1) אף אנדוקרינולוג לא מקבל תשובה כתובה של גיל עצמות אלא קורא את הצילום בעצמו. כיוון שדי שכיח שהתשובה אינה מדוייקת 2) בלי לבדוק את הנער ובלי לראות את גרף המשקל והגובה אין הרכה ערך לצילום 3) פער גדול בגיל העצמות יכול לנבוע מחסר הורמונלי או מהתבגרות מאוחרת או אם הכל תקין מנבא תחזית טובה מהניראה היום כך להסביר צילום במנותק מהנער - ממש לא רציני- פני לבדיקת אנדוקרינולוג עם הדיסק של הצילום

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים