האם יש אנדיקציה לצילום גיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/10/2017 | 15:25 | מאת: שלי

הבן שלי בן 12 ותשעה חודשים. יש לו שיער בבית השחי ונראה לי שגם במפשיעה ( לא בטוחה) הוא גודל באופן עיקבי על האחוזון שלו ( קצת מעל אחוזון 50%) , כרגע 155.5 רופאת ילדים לא הסכימה לשלוח לגיל עצמות וגם לא בדקה לו את גודל האשכים. אני יודעת שהשיעור לא מעיד על התבגרות ועדיין הייתי שמיחה לעשות צילום על מנת להיות רגועה. האם אני צודקת?

הופעת שעור מיני אחרי גיל 9 בבנים היא נורמלית תחילת התבגרות מינית- עליה בנפח האשכים יכולה להתחיל גם בגיל 13.5 - נחשב נורמלי לא ברורה לי מה מטרת הצילום שאת מבקשת?הנער גדל באופן עקבי על אחוזון טוב מאד, אין הצדקה לבצע צילום כף יד

31/10/2017 | 04:12 | מאת: שלי

הייתי רוצה לוודא שאין התבגרות מינית מוקדמת שתפריע לממש את פוטנציאל הגובה הסופי.

גיל עצמות אינו קובע אם יש או אין התבגרות. לצערי רופאי ילדים רבים אינם יודעים לקבוע מה מצב ההתבגרות. לבקש מרופאה שתבדוק לו את גודל האשכים זה לנסות להרגיע אותך על חשבון הצקה ואי נעימות לנער, לא מקובל עלי. אם זה כל כך מטריד אותך פני לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים ולאחר שיבדוק אותו הוא יחליט האם יש צורך בבדיקות או מוטב להניח לנער לחיות בשקט ולא להכניס לו לראש דאגות שלא היו לו.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים