האם לפנות לאנדוקרינולוג לבדיקת התפתחות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/10/2017 | 14:30 | מאת: רויטל

שלום , בתי בת 7 וחמישה חודשים. גובהה 121.5 ומשקל 23.5. ההריון עימה היה תקין , נולדה במשקל 2,800 ק"ג ולאורך השנים במעקב גדילה בטיפת חלב היתה באחוזון 75 ולקראת גיל 6 באחוזון 50. היא תמיד היתה בין הגבוהות בגן ובכתה א' וכעת בכיתה ב' שמתי לב שהיא בגובה ממוצע ויש לא מעט בנות ש "עברו" אותה, למעט הנמוכות מאד. לפי בדיקה שעשיתי במחשבון נמצא שהיא באחוזון גובה 30%. הדבר די מדאיג כי נראה שקצב הגדילה שלה האט. האם יש צורך לפנות לבדיקה אצל אנדוקרינולוג? (אחיה היה בגיל זה באחוזון גובה 3% ומטופל בגנוטרופין מזה 8 שנים). תודה

ילד שהולך ויורד באחוזון הגובה יש לחפש סיבה. פני עם כל נתוני הגדילה (משקל וגובה) לבדיקת אנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים