בת 12-נמוכה- האם להתחלי בירור?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/10/2017 | 12:35 | מאת: רונה

ביתי בת 12. גובהה הוא 141.9 ומשקלה 33 ק"ג. לפני שנה ו 4 חודשים גובהה היה 137.6 ומשקלה 33 ק"ג. היא לא התחילה כלל התפתחות מינית. אין אפילו ניצנים של שדיים. גם אני התפתחתי מאוחר- קיבלתי מחזור בגיל 14. גובהי 160 ובעלי 185. רופאת הילדים הפנתה אותנו לאנדוקרינולוג מאחר ולדעתה לא עלתה מספיק בגובה וירדה באחוזונים. האם ההתפתחות המאוחרת שלה היא בעייתית? האם הקומה הנמוכה והירידה באחוזונים קשורה לכך שעדיין לא התחילה התפתחות מינית? האם אכן יש להתחיל בירור או להמתין קצת עד שתתחיל להתפתח?

1) הבת גדלה בערך על אחוזון 10. לא ציינת מה גיל העצמות שלה 2) לא התחילה התפתחות מינית נורמלי להתחיל להתבגר- שיופיעו ניצני שדיים בין גיל 8 לגיל 12.5כלומר אין לה התבגרות מאוחרת 3) לא נתת לי נתונים המדגימים ירידה ניכרת באחוזונים א) בקשר לגדילה: כל ילד\ה צריכים להשקל ולהמדד פעם ב 6 חודשים אצל רופא הילדים כדי לוודא גדילה עקבית ב) לגבי התבגרות מחכים עד גיל 12.5

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים