איך מחשבים גובה סופי?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/10/2017 | 12:10 | מאת: שלי

האם אפשר להסתמך על גיל עצמות בלבד על מנת לקבוע גובה סופי? או שיש פרמטרים נוספים כמו התבגרות מינית , היסטוריה של גדילה וכו... ***רקע*** ביתי בת 11 וארבעה חודשים במדידה אחרונה לפני שלושה חודשים הייתה 1.40 , בבדיקת גיל עצמות מאתמול , התוצאה 11 בדיוק ( לפי הרנטגנאי , לא הראתי עדיין לאנדורינולוג) בבדיקת אולטראסאונד שנעשתה לפני שלושה חודשים , נאמר לי שהיא כבר התחילה את תהליך ההתבגרות , שהיא לא טרום מחזורית אבל תקבל מחזור מוקדם יחסית.( אם איני טועה נצפתה רירית רחם). אני לא יודעת אם הבדיקה של גיל העצמות אמורה להרגיע אותי , או שהיא אינה המדד היחידי ויתכן שתעצר בגדילה לאחר קבלת המחזור ללא קשר לגיל העצמות הנוכחי. תודה רבה

את חישוב הגובה הסופי מבצע אנדוקרינולוג ילדים לאחר שבדק בעצמו אצ צילום כף היד. יש בצילום כף היד 3 איזורי קביעה של גיל העצמות ולא לכולם אותה חשיבות. בתשובה המודפסת בדרך כלל אין פרוט מספיק ו\או דיוק בתשובה. אינני מכיר אף אנדוקרינולוג מקצועי שאינו בודק את הצילום עצמו גם צורת העליה במשקל ובגובה הם נתונים חשובים וגם התקדמות ההתבגרות מה שקובע את ההתבגרות הוא התפתחות השדיים ולא דבר אחר. אין שום חישוב בעולם הקובע מתי יופיע המחזור. הרבה מה"מידע" שאת נותנת אינו מדוייק ואינו תורם דבר. לאחר קבלת המחזור, בנות נמ8כות מוסיפות לגבהן 4-6 ס"מ

17/10/2017 | 09:11 | מאת: שלי

תודה רבה! האם גניקולוג לא יכול לחזות מועד קבלת מחזור לפי מצב שחלות / רירית? האם שידיים B3 מעידות על מועד קבלת המחזור? איך חוזים קשר בין התפתחות שידיים למועד קבלת המחזור? עד איזה שלב התפתחותי אפשר להחליט על טיפול תרופתי? האם אחרי קבלת מחזור זה עדיין רלוונטי? מה יהיה גיל העצמות בדכ במועד קבלת המחזור ? 12.5? תודה

את כנראה לא קראת כל מה שכתבתי אין שום דרך בעולם לחשב מתי יגיע מחזור. כל המחקרים עד היום סיכמו שלא ניתן לחשב מתי יגיע המחזור ועל כן כל השאלות הנוספות ששלחת מיותרות. עיכוב קבלת המחזור לאחר שהוא הגיע אפשרי אך את מסתכנת בדימומים. לא מבין איזו תועלת תצמח מעיכוב המחזור לאחר שהוא הופיע. בגילה של הבת שלך כבר יש בנות שהופיע מחזור וזה אינו יוצא דופן. אם התכוונת לשיפור גדילה- זה לא נכון ואין בכך תועלת

האם גניקולוג לא יכול לחזות מועד קבלת מחזור לפי מצב שחלות / רירית? האם שידיים B3 מעידות על מועד קבלת המחזור? איך חוזים קשר בין התפתחות שידיים למועד קבלת המחזור? תשובה: ממש לא מעיד דבר ואין יכולת לחשב עד איזה שלב התפתחותי אפשר להחליט על טיפול תרופתי? האם אחרי קבלת מחזור זה עדיין רלוונטי? תשובה: אחרי קבלת מחזור, היכולת לשפר מזערית, במיוחד בבות נמוכות מה יהיה גיל העצמות בדכ במועד קבלת המחזור ? 12.5? הבדרך כלל לא יעזור לך ההתעסקות במתי יגיע מחזור היא מיותרת- בכל הספרים של אנדוקרינולוגיה של ילדים כתוב במפורש שאין דרך לחשב מתי יגיע מחזור ואין שום סימן שיעזור לך לנבא מתי יגיע המחזור

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים